czcionka i kontrast
duża czcionka wysoki kontrast
Wybory Samorządowe 2024 Logo Biuletyn Informacji Publicznej
logo miasta na biało zielono żółto czerwonym tle

data publikacji: 2020-07-03

Uwaga! Publikacja tej informacji w dziale ogłoszeń i komunikatów zakończyła się w dniu 2020-08-04.
Poniższa treść może stanowić materiał archiwalny.

Informacja o jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi

Prezydent Miasta Biała Podlaska informuje, iż Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Białej Podlaskiej po przeanalizowaniu wyników sprawozdań z badań próbek wody pobranych z wodociągu zbiorowego zaopatrzenia Biała Podlaska w dniu 1 czerwca 2020 stwierdza spełnienie wymagań określonych w załączniku nr 1 część A - parametry mikrobiologiczne, część B - parametry chemiczne, część C - parametry wskaźnikowe oraz część D - dodatkowe wymagania chemiczne, określonych w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 7.12.2017 r. w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi.


Prezydent Miasta Biała Podlaska informuje, iż Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Białej Podlaskiej po przeanalizowaniu wyników sprawozdań z badań próbek wody pobranych z wodociągu zbiorowego zaopatrzenia Biała Podlaska w dniu 24 czerwca 2020 stwierdza spełnienie wymagań określonych w załączniku nr 1 część A - parametry mikrobiologiczne oraz część C - parametry wskaźnikowe, określonych w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 7.12.2017 r. w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi.

© 2010-2024 Urząd Miasta Biała Podlaska. Wszelkie prawa zastrzeżone.

W trakcie korzystania z serwisu na komputerze użytkownika przechowywane są tzw. „ciasteczka” (ang. „cookies”), które pozwalają na dostosowanie działania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookie mogą być określone przez użytkownika w ustawieniach przeglądarki internetowej. Kontynuacja korzystania z serwisu bez dokonania wyżej wspomnianych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej uznana zostaje za wyrażenie zgody przez użytkownika na wykorzystywanie plików cookie.