czcionka i kontrast
duża czcionka wysoki kontrast
Logo Biuletyn Informacji Publicznej
logo miasta na biało zielono żółto czerwonym tle

data publikacji: 2021-07-07

Informacja o jakości wody ciepłej z sieci wewnętrznej wody ciepłej Warsztatów Szkolnych przy Zespole Szkół Zawodowych Nr 2 w Białej Podlaskiej z dnia 07.07.2021

Na podstawie art. 12 ust. 5 ustawy z dnia 7 czerwca 2001 r. o zbiorowym zaopatrzeniu w wodę i zbiorowym odprowadzaniu ścieków (Dz. U. z 2020 r., poz. 2028) Prezydent Miasta Biała Podlaska informuje, że Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Białej Podlaskiej, po zapoznaniu się ze sprawozdaniem z badań wody z dnia 21.06.2021 r. stwierdza, że próbki wody pobrane w dniu 11.06.2021 r. z sieci wewnętrznej wody ciepłej Zespołu Szkół Zawodowych Nr 2 w Białej Podlaskiej przy ul. Brzeskiej 71, numery analiz:

  1. PW/274/WD/b/Z – punkt najbliższy pompy ciepła – Warsztaty Szkolne – łazienka parter,
  2. PW/275/WD/b/Z – punkt pośredni – Warsztaty Szkolne – łazienka I piętro,
  3. PW/276/WD/b/Z – punkt pośredni – Warsztaty Szkolne – łazienka niepełnosprawnych,
  4. PW/277/WD/b/Z – punkt najdalszy pompy ciepła – Warsztaty Szkolne – łazienka personelu,

wykazały, że woda w badanym zakresie pod względem mikrobiologicznym spełnia wymagania określone w załączniku nr 5 tabela A Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 7 grudnia 2017 r. w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi (Dz. U. z 2017 r., poz. 2294).

powrót

© 2010-2021 Urząd Miasta Biała Podlaska. Wszelkie prawa zastrzeżone.

W trakcie korzystania z serwisu na komputerze użytkownika przechowywane są tzw. „ciasteczka” (ang. „cookies”), które pozwalają na dostosowanie działania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookie mogą być określone przez użytkownika w ustawieniach przeglądarki internetowej. Kontynuacja korzystania z serwisu bez dokonania wyżej wspomnianych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej uznana zostaje za wyrażenie zgody przez użytkownika na wykorzystywanie plików cookie.